onsdag 17. september 2008

Kjære alle medkvinner!


Jeg holder på med å lese en bok nå - Kvinnens skjønnhet / Captivating av John og Stasi Elderedge - og den har overbevist meg om en del ting underveis, selv om jeg ikke har kommet så lang enda! Håper jeg kan overbevise deg om noe av det samme..?


  • Kvinnen er helt essensiel i skaperverket. Verden hadde på ingen måte vært den samme uten henne - verden trenger kvinner! Ikke bare på grunn av deres fruktbarhet - men på grunn av hele hennes vesen!
  • Kvinnen er skjønnhet! Både i utseende og i hele sitt vesen - hun er myk og feminin og kjærlig og fremfor alt er hun en relasjonsskapning! Samtidig er hun vill og sterk og elsker eventyr!
  • Kvinner ønsker å være ønsket, og å være uunværlige for noen - kvinner er brennende i sin hengivenhet...
  • Kvinnen er den siste som ble skapt i skaperverket - hun er selve kronen på verket! Og hun har det aller mest kompliserte hjertet... ;)
  • Når Bibelen beskriver at kvinnen ble skapt, bruker den uttrykket "ezer kenegdo" for å beskrive hvorfor det ikke var godt for mannen å være alene og hvorfor han trengte en kvinne. Gud lager altså en "ezer kenegdo" til Adam. Det betyr at Adam trengte en livreddende hjelper som han hadde et desperat behov for - og et motstykke, en til å stå ved hans side eller rett ovenfor ham, en som kunne kjempe sammen med ham. Denne noen var kvinnen!
  • Verden ville vært ukomplett hvis noen av oss ikke fantes - her i verden finnes det en liten plass som bare vi kan fylle!
  • Du er vakker! Du er skjønn! Du er nydelig! Du har et skjørt og fantastisk indre vesen ulikt alle andre skapninger - du er fullkomment unik! Du er skjønnhet!
Oppdateringer med flere gode nyheter kommer! ;)
*god klem*

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe.. Den boka er bare så utrolig full av gode nyheter.. ;) Bra at du holder på å lese den!! Den er fantastisk!! Og det er du også! Nemlig! :D

Merete L.A. sa...

Tror det er godt for meg å lese den, ja... :D Anbefaler den til alle damer!! :D Og du er skjønn!! STOR klem!! ;)