fredag 19. februar 2010

Harry og lesing og vinter og sånt...

Vinteren er en tid for å ta det med ro, være mer inne enn ellers, sove mye mer enn ellers, gjøre mindre fornuftig enn ellers, lese mye mer enn ellers... Ellers er altså tiden mellom 1. april og 31. oktober - sommerhalvåret. Da er livet mye lettere.

Jeg leser altså skrekkelig mye - og har slått min egen rekord og lest alle 7 Harry Potter bøkene på 6 uker blank. Så nå trenger jeg mer lesestoff! :)

Har DU noe å anbefale?

Jeg liker bøker som ikke er for skumle eller for triste, og så elsker jeg historier om helter som er ekstra flinke til et eller annet (type Harry Potter, Jason Bourne, good Will Hunting, spiderman, kristne helter...). Kjærlighetshistorier er også fine, men altså ikke for triste.

Jeg trenger SÅRT noe lesestoff jeg IKKE har lest før - hva er det beste DU har lest?! :D (og som jeg kan lese på norsk, foretrekker det!;)

*god, optimistisk klem* :)

12 kommentarer:

Agnetemor sa...

jeg har ei bok jeg kan sende til deg, om ein nybakt mor som just har fått sitt første barn.. Hun er temmelig hysterisk, du kommer til å synes den er hylmorsom! :)

Kyss på nasa!

Agnetemor sa...

Diana Gabaldons serie Outlanderserien! :)

Eller teenievampyrbøkene, kan tilby deg den første boka :)

Merete L.A. sa...

TAKK TAKK TAKK for supre ideer! :D
Hvis du har disse på lur, kan du jo kanskje lure de med i bagasjen neste gang du skal hjem? :) Så slipper du porto? :) :) :)

Merete L.A. sa...

Hva handler Outlanderserien om? :)

Agnetemor sa...

Outlanderserien handler om Clair, som er på bryllupsreise i 1945 med en mann hun giftet seg i med 1939, men som aldri fikk reist på ferie sammen, som reiser til skottland for å feire seg selv. Der finner de en magisk steinkrets, og hun forsvinner i en kløft i tiden nesten 200 år tilbake i tid, og må gjennom de utroligste ting i sin kamp for å klare å komme tilbake igjen til sin "riktige" tid. Altså historisk klisseroman med høy vittighetsfaktor. Veldig mange jenter her (+ Roberto, hehe) har lest hele serien. :D

Ja, kan ta de med hjem. Kan spørre på posten først hvor mye det koster, men fordi norge ikke er i EU pleier det å være ekstra dyrt å sende ting dit. :)
Jeg sender alt til hirtshals, så får du hente de der ;) :D

Har du vært og lånt/kjøpt noen bøker i dag? Og i så fall hvilke? :D

Agnetemor sa...

Outlanderserien er forresten IKKE kioskromaner! ;) de blir kjøpt i vanlige bokhandler! :D

Merete L.A. sa...

Jeg har ikke vært og hamstar bøker enda, nei... :) Skal gjøre det til uka - de har fått en fantastsik ny filial i vågsbygd nå! :) Der har de egne hyller med chik-lit og mye gøy... ;) Gleder meg! Skal se etter de du har nevnt!! ;)

T sa...

Har du lest Terry Prachett sine bøker? De er mine "slappe av"-bøker (snille, snille Kevin har leser dem høyt for meg!)De er så fine for de er morsomme og lettleste og alvorlige på samme tid. Vi snakker fantasy altså - og jeg tenker at du kanskje burde begynt med Tiffany Aching bøkene (av Terry Prachett), som egentlig er barnebøker, men som er så utrolig fine.

T sa...

Her er forresten den første boka i Tiffany Aching-serien på norsk; http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=144010&rom=MP ;)

Merete L.A. sa...

Takk, Tiril, for herlige forslag... Høres ut som akkurat det jeg trenger! :) Tror du de er på biblioteket? Nå har jeg skrevet de ned, så jeg skal gå å se etter dem... ;)

T sa...

Jeg tror nok de har de på biblioteket ja, kan aldri tenke meg noe annet - men det er ikke sikkert de har de på norsk. Vi leser de på Engelsk, han har et sinnsykt ordforråd, men skriver allikevel veldig leservennlig. Tiffany Aching-serien har vistnok veldig gode Norske oversettelser (og da tenker jeg litt på Noah etter hvert, for det en noen av de fineste "barn og voksen bøkene" jeg vet om ;)

Hun heter vist Petronella Pine på Norsk :D

Merete L.A. sa...

Så gøy! Det er så fantastiks å lese sammen, og det høres ut som noe midt i blinken for meg og Noah... :) Skal kaste meg over bøkene, skal på biblioteket i morgen! :) Noah og jeg har ferie sammen, og det er en fantastisk aktivitet å gjøre sammen, å dra på biblioteket... Stor stas!! :) Tusen takk for tips, setter skikkelig pris på det!! :)