mandag 3. mars 2008

Ensomhet

Som en blind
som får høre om farger
Som en døv
som ser på musikk
Som et selskap

helt uten latter
Som øyne
som aldri ser blikk
*
Et hav
av usagte ord
Tomhet
som fyller en jord
*
Som et lys
som ikke sprer varme
Som åpent hav
uten land
Som elskere
fulle av harme
Som et sandkorn
uten en strand
*
Ensomhet

9 kommentarer:

Anonym sa...

Det flyter veldig fint og naturlig, ordene bare tar sin naturlige plass, som om alt de noen gang skulle ha gjort var å stå på i versene dine..

Forresten, en liten assosiasjon til strofe 1, har du hørt om synestesi? ;)( http://en.wikipedia.org/wiki/Synesthesia#People_with_synesthesia )

Merete L.A. sa...

Takk for det... :)
Det ble jeg glad for å høre! :D

Jeg vet ikke hva synestesi er, men ble heller ikke noe klokere av å lese linken med masse fine ord på engelsk... ;) Men du må gjerne forklare det litt enklere for meg! *smile*

*klem*

Anonym sa...

Uff, beklager - jeg vurderte å gi deg den norske wikipedia linken, men den var så unøyaktig at det nesten gjorde vondt.. ;P (Og jeg vet den engelske var ganske abstrakt..)

For å si det veldig kort; Synestesi er en "sanseform" som en del mennesker (muligens rundt 10 %)har. Det er ganske enkelt snakk om sanseblanding - mennesker med synestesi ser typisk bokstaver i farver eller opplever året som om det har romlig utstrekkelse (disse er de vanligste formene). Litt mer eksotiske former involverer lyder med smak (eller med farver, som du skriver;) eller smaker som gir automatiske assosiasjoner til farver. Det er _ikke_ en sykdom, bare en litt unik måte å sanse verden på.. Kevin har bokstav og tall - farve synestesi, og året han har romlig form (jeg er veldig misunnelig..). ;)

Anonym sa...

Jeg hadde planer å skrive om en pike med synestesi for en stund siden, men jeg kom bare såvidt i gang.. (som vanlig ;P)

Merete L.A. sa...

Det var mer forståelig, ja, selv om det fremdeles henger litt og svever... ;)
Farger, ja... Det gav meg nye ideer... Om høstløv uten farger... ;) Kanskje jeg skulle spille mer på synestesi fenomenet? ;)
Så festlig at Kevin har fenomenet da, da har du god, førstehåndsinformasjon ;)

*GOD KLEM*

Anonym sa...

Det er litt vanskelig å skrive om veldig kort egentlig, i alle fall når en kan en del om det.. (meg og to andre på kullet mitt gjorde et forsøk på det og skrev om det i semesteroppgave på kognitivt semesteret, for ca et halvt år siden).
Men kanskje jeg kan forklare muntlig neste gang vi ses, for jeg håper nemlig at det ikke blir så gruelig lenge til... ;)

Merete L.A. sa...

Redigert versjon!

A sa...

Jeg har også en romlig følelse av året. Det har jo du også, Merete?!

Liker dette diktet veldig godt! Et av de mest konkrete diktene dine med svært gode bilder på det du vil si..

Kyss på nasa!

Merete L.A. sa...

Ja, jeg liker det også... Det er denne standarden jeg ønsker å ha, egentlig... :)Og jeg har kanskje det? Har ikke tenkt så mye på det... På hva "romlig følelese" vil si... :)